Tough Love (tvrdá láska): cesta k novému začátku

Lucie Bukova
Sep 13, 2024By Lucie Bukova

Zotavení z alkoholismu je náročný proces, který vyžaduje sílu, odhodlání a podporu. Zotavovna pro naše klientky  v Janských Lázních nabízí unikátní a efektivní přístup k uzdravení prostřednictvím metodologie "Tough Love" – principů tvrdé lásky, které kombinují pevnost a disciplínu s empatií, laskavostí a péčí.

Tento přístup se v Janských Lázních stal klíčovým pilířem úspěchu mnoha žen na cestě ke střízlivosti. Tough love zde neznamená trestání nebo nedostatek citu – naopak, jde o poskytování silného vedení a struktury, které umožňují ženám a dívkám převzít odpovědnost za svůj život a své rozhodnutí. Je to kombinace důslednosti a láskyplné podpory, která se ukazuje jako zázračná při překonávání závislosti.

Jasné hranice a důslednost
V Janských Lázních se každá účastnice zotavovacího programu setkává s jasnými pravidly a pevně stanovenými hranicemi. Denní režim, který zahrnuje terapeutická sezení, fyzické aktivity a různé skupinové terapie, pomáhá vytvořit řád a smysl pro odpovědnost. Pokud jsou tato pravidla porušena, zotavovna důsledně aplikuje následky, což posiluje u žen pochopení, že jejich rozhodnutí mají reálné důsledky. Tento přístup přináší stabilitu a strukturu, kterou mnohé z nich dlouho postrádaly.

„Struktura, kterou jsme tady našla, mi změnila život,“ říká jedna z bývalých klientek. „Najednou jsem cítila, že mám kontrolu nad svým životem a že se mohu vrátit k normálnímu životu bez alkoholu.“

Empatie a podpora
I když je Tough Love založena na důslednosti, její srdce spočívá v hluboké empatii a péči. V Janských Lázních je každé ženě nabízena podpora jak od terapeutů, peer konzultantů, tak i od ostatních účastnic programu. Každá žena zde má prostor pro sdílení svých příběhů, traumatu a strachů, aniž by byla souzena. Vzájemná podpora a posílení komunitních vazeb hrají zásadní roli v procesu uzdravení.

„Nikdy jsem si nemyslela, že najdu místo, kde se mohu cítit bezpečně a kde mi někdo skutečně rozumí,“ říká další žena, která úspěšně dokončila program. „Tough love mi dala to, co jsem potřebovala – pevné hranice, ale také pochopení a podporu, když jsem selhala. Dokázala jsem se potopit do studeného horského potoka a objevila jsem nečekanou fyzickou zdatnost. “

Příležitost ke změně
Jedním z hlavních cílů Tough Love v Janských Lázních je nabídnout ženám příležitost k opravdové změně. Zotavovna poskytuje komplexní programy zahrnující terapii, fyzickou rehabilitaci a osobní rozvoj, které pomáhají ženám rozvinout dovednosti a sílu potřebné k návratu do běžného života. Každý krok, který ženy podniknou, je krokem k obnově nejen těla, ale i duše.

Tough Love: Cesta ke svobodě
Zotavovna pro alkoholičky v Janských Lázních není jen místem uzdravení; je to místo, kde se ženy učí znovu objevit svou sílu, odpovědnost a schopnost žít život bez alkoholu. Tough Love zde funguje jako katalyzátor pro změnu – ženy jsou vedoucí k tomu, aby převzaly kontrolu nad svým osudem, ale nikdy nejsou na této cestě samy. Mají za sebou tým profesionálů a podporu ostatních žen, které procházejí stejnou cestou.

Pro ty, které hledají skutečnou změnu a jsou připraveny čelit výzvám, je zotavovna v Janských Lázních ideálním místem. Tough Love zde není jen metodou, je to cesta k nové budoucnosti, kde střízlivost, síla a sebevědomí jdou ruku v ruce.

" Nebojte se, nejsme horský boot camp, ale na pokraji fyzických sil v nepříznivém prostředí samy poznáte, jaká opravdu jste. Nikdy nemůžete vyhrát nad přírodou, ale můžete vyhrát sama nad svým démonem. Krkonoše léčí. Nezapomeňte. " vysvětluje Lucie Buková, zakladatelka společnosti Střízlivé ženy, která je pro vás na telefonu 775582289 a odpoví vám na všechny vaše otázky.  

Tough Love v Janských Lázních: Protože každá žena si zaslouží druhou šanci na lepší život.